17 de gener 2007

Descàrregues

He pensat que, ja que avui no tinc ganes d'estudiar Nefro, fem un repasset ràpid per les formes de baixada de películes, música, software (no lliure),...

Nota: Per si algú me vol denunciar, sapigueu que només deixo això com a informació. Si algú decideix utilitzar-ho per a baixar alguna cosa ilegal, no és el meu problema.

Per a començar, potser l'eMule siga el més conegut. El procés és ben simple: es baixa el programa, es posa el que vullgues al quadre de "buscar" i es fa doble clic al que es vullga descarregar. Quan més popular siga el que voleu descarregar, més ràpid es baixarà. I hi haura ratos, clar, que no baixarà res. Però és popular i fàcil d'usar.

Pando és la més nova. Era un programa ideat originalment per a que dues persones s'enviaren arxius grans per e-mail, però la pirateria prospera i veu que aci hi ha possibilitats... El que fas és buscar per eixos googles pàgines on et pugues descarregar coses (és a dir, no té un quadret per a buscar com l'eMule). Quan poses "descarregar", et baixarà un arxiu amb extensió .pando. Si tens el programa instalat, fas doble clic a eixe arxiu i el pando es posarà a baixar. Més ràpid, segons connexions. Sobretot usar a Espanya, és més raro fora.


La tercera seria el torrent. Ve a ser com el Pando, però enlloc d'arxius .pando baixa arxius .torrent. I és més internacional. Hi ha molts programes, un és, per exemple, BitComet. M'agrada més que el Pando, a mi em va més ràpid. Però a alguna altra gent no, i els va més ràpid el Pando. En fin, proveu i trieu.







El SoulSeek és un programeta paregut a l'eMule. La diferència és que està centrat sobretot en música. A més, l'eMule funciona amb una xarxa central, el Soulseek només posa dos usuaris en contacte per a que intercanvien música. Useu-lo per a música rara, però quan comenceu a baixar algo reseu per a que l'altre usuari no es desconnecte, perquè si es desconnecta ja l'heu cagada...





I queda el meu favorit. Són Rapidshare i Megaupload. Són grans servidors on la gent penja els seus arxius per a compartir-los. El que heu de fer és (sense baixar cap programa, amb el vostre navegador) buscar un lloc on tinguen enllaços per a rapidshare del que vosaltres voleu, i a disfrutar. Tenen l'inconvenient d'un límit de descàrrega per temps, amb el que de tant en tant vos dirà "no podeu descarregar res fins d'aci 71 minuts". No passa res. Encara que hi ha programes per a saltar-vos-ho, el que jo faig és esperar-me i prou. Si voleu provar, vos deixo els enllaços on podeu trobar un parell de series:
Mujeres desesperadas (1a temporada)
Eureka (1a temporada)

Espero haver-vos sigut d'ajuda!

5 Comentaris:

Blogger Daniel Monfort va dir...

el soulseek, quin gran invent, allà descobries rareses musicals. Llàstima que en un temps no anava i me'l vaig deixar.

17 de gener, 2007 20:05  
Anonymous Anònim va dir...

Dec ser l´unic especimen humà que no es baixa coses per emule i compra discs originals (majoritariament)?

Pako Miralles

18 de gener, 2007 12:18  
Blogger Cuxaro va dir...

En falte un que es molt bo es diu p2m (peer to mail). El tema es envia arxius (datos adjunts) a direccions Gmail i despres descarregalos en un programa. Per mes info link

18 de gener, 2007 12:23  
Blogger Daniel Monfort va dir...

no Paco, algun encara en comprem.

19 de gener, 2007 19:04  
Blogger Javi Sorribes va dir...

Cert, el senyor Fnac s'està fent un xaletet a costa meua.

23 de febrer, 2007 17:36  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home