22 de juny 2006

Minutemen



Mira que he arribat a sentir històries disparatades sobre EEUU, però esta és, a més de curiosa, preocupant.

L'altre dia, mirant un documental de La 2 sobre immigració al sud d'EEUU ("Atrapados en el sueño americano"), vaig descobrir que existeix una associació, anomenada Minutemen, que es dedica a vigilar les fronteres americanes per evitar que entren ilegals... Ells pensen que la policia de fronteres americana no és prou eficient i, en teoria, el que ells fan és vigilar (i tenen fins i tot aueletes que, com s'avorreixen a casa i són més ultraconservadores que l'amic Bush) i, quan veuen uns quants il·legals, criden a immigració. Mireu el que diu a la seua web (a més de la bonica imatge que inclou):

"Our effort will be tangibly effective in supporting the defenders of our border, the patriotic men and women of the U.S. Border Patrol. You will offer your assistance and become force-multipliers to assist their monumental task of turning back the tidal wave of people entering our country illegally."

En fin, molt fort. El que passa és que, segons les associacions de drets civils de la zona, el que fan és retindre els immigrants fins que arribe la policia, amenaçant-los amb armes de foc i fins i tot utilitzant la força. Això, evidentment, és segrest (com a mínim), i és il·legal, i hi ha associacions que es dediquen a patrullar les fronteres per a vigilar als Minutemen i, si incumpleixen alguna llei, gravar-los per a demandar-los.

Moraleja 1: encara que tots hem sentit la frase de que a EEUU "no hi ha diferència" entre demòcrates i republicans, és evident que no és cert. Sí que n'hi ha, i molta. Per exemple, els republicans donen suport als Minutemen. I els demòcrates als grups de defensa dels drets civils.

Moraleja 2: Mariano, Aceves, Zaplana... és a açò al que voleu arribar?? Pues que sapigueu que els pagesos del sud d'EEUU estan tancant les seues plantacions perquè, com que el govern republicà permet molta menys immigració, no tenen ma d'obra i no poden ni recollir el que planten. En fin, suposo que no me cal patir perquè ara que l'Estatut està aprovat Espanya s'ha trencat. Tot i que jo vaig vindre de Catalunya a CS en tren ahir i no vaig notar res...